Mor død af kræft

Kvinde på 34 år fra Syddanmark, hvis mor er død


Hej Brevkasse,


Jeg mistede min mor den 10 maj 2019 til kræften.

Min mor har haft lungekræft i 6 år, men det havde desværre bredt sig til leveren og knoglerne. Min mor var en stærk kvinde eller vejen igennem. Og prøvede at beroligede mig mange gange. Men jeg ved ikke hvordan jeg skal hænge sammen på mig selv. Savnet til min mor er kæmpe stort. Jeg var sammen med min mor flere gange om dagen, og snakkede med mor flere gange om dagen i telefon også. Vi var så tæt knyttet til hinanden, at jeg føler at jeg ikke kan fungere uden hende i min hverdag.

Jeg vil så gerne i kontakt med andre Som er i samme situation som mig, så jeg kan dele denne sorg med nogen. Er det noget i kender til.


Svar

Kære du,


Det gør mig ondt at høre, at du lige har  mistet din mor til kræft efter en langt sygdomsforløb. Det lyder som om din mor har efterladt et stort tomrum i dit liv. Det lyder som om din mor har været en gæv kvinde, som rigitg gerne ville være der for dig.


Jeg mistede selv min 19-årige datter for 4 år siden, så jeg ved godt hvor hårdt det er at miste et menneske, man er meget tæt på, og som fylder rigtig meget i ens hverdag. Efter min datters død deltog jeg i en sorggruppe i min lokale folkekirke. Det var jeg meget glad for, og jeg syntes, at det var et godt tilbud, som jeg kunne deltage i selvom jeg hverken er medlem af folkekirken eller tror på gud. Det var en af de lokale præster som ledede gruppen. Hvergang vi mødtes havde præsten forberedt et emne vi skulle tale om, således at vi kom rundt om mange aspekter af sorgen, samtidig med at vi fik mulighed for at tale om den vi havde mistet, hvordan det gik lige nu, og på den måde dele vores erfaringer.


Jeg synes, at det lyder som en rigtig god idé at finde en sorggruppe eller lignende, hvor du har mulighed for at tale med andre i samme situation. Sorglinen har desværre ikke sådanne tilbud til vokse over 28 år på nuværende tidspunkt.


I første omgang synes jeg, at du skal kigge på sorgvejviser.dk hvor vi har samlet alle de (gratis) sorgstøttetilbud til efterladte, som vi har kendskab til.


Kræftens Bekæmpelse har tilbud til efterladte efter kræft. Kræftens Bekæmpelses tilbud kan findes HER


Mange sogne i folkekirken har sorggrupper for efterladte. Du kan finde disse tilbud på sorgvejviseren.


Du er altid velkommen til til at skrive igen. Hvis du har lyst til at tale med en der selv har mistet en nærtstående kan du også ringe til Sorglinjen, telefon 70 209 903. Vi har åbent hver dag fra kl 17 – 21. Alle de frivillige, som er her, har selv mistet. Du kan også  få hjælp til at bruge sorgvejviseren  i telefonen, hvis du har lyst til det.


Jeg håber for dig, at du finder noget der passer til dig.


Med ønsket om alt godt i fremtiden.


De bedste hilsner


Lone