Mors nye kæreste

Kvinde på 27 år fra Syddanmark, der har mistet sin far


Jeg er en ung kvinde på 27 år, der for 3 måneder siden mistede sin far meget pludseligt. Mine forældre har været gift i 33 år. Dagen før min fars 57 års fødselsdag vågnede han ikke. Jeg savner ham rigtig meget, men fik et om muligt mere nært forhold til min mor i den efterfølgende tid.


Sagen er den, at min mor for lidt over en uge siden har fået sig en ny kæreste. Jeg fornemmer, at folk omkring mig synes det er hurtigt, men at det handler om hendes lykke.


Jeg er glad på min mors vegne, men jeg har det rigtig svært med, at min mor allerede har fundet sig en ny.  Jeg føler, at når jeg snakker med folk, så er det forkert, at jeg stadig er ked af det “livet skal jo gå videre” hører jeg ofte. JA – det skal det, men jeg mistede min far fra den ene dag til den anden, jeg har ingen søskende og nu bruger min mor al sin tid på sin nye kæreste.


Jeg er typen, der bekymrer sig så meget om andre, at jeg får lukket ned for mine følelser, når jeg møder modstand. Jeg skal ikke belemre andre med mine problemer, hvis det kan undgås. Men jeg fornemmer at ingen ved, hvordan det er førend, de har prøvet det, derfor tænkte jeg, at jeg ville læsse mine tanker og bekymringer af herinde.


Min hverdag fungerer sådan set fint – men jeg har så svært ved at acceptere, at min mor “allerede” lever et nyt liv.


Jeg var vant til, at mine forældre altid var der for mig og nu skal jeg klare det meste selv.


Jeg foretrækker bestemt at min mor er lykkelig, fremfor at hun sidder alene derhjemme – det går bare lidt for hurtigt.


Svar

Hej med dig


Tak fordi du skriver ind. Jeg har selv mistet min far for omkring 3 år siden og kan genkende alt det du skriver!


Min mor og far var skilt omkring et år før han døde, grundet at han havde et alkoholmisbrug, men jeg stoppede aldrig med at håbe på, at de fandt sammen igen.


Jeg havde det selv sådan, at jeg ønskede at min mor fandt lykken og ny kærlighed. I dag har min mor en kæreste, som jeg desværre ikke er så glad for og derfor genkender jeg helt bestmt det med, at føle, at ens levende forældres liv bare kører videre, imens man selv tænker “hvor er min far lige i alt det her?”


Jeg tror også, at jeg føler, at hendes nye kærese prøver, at erstatte min far og dét han gav hende. Derudover tror jeg ubevidst, jeg leder efter en som “ligner” min far personlighedsmæssigt. Desværre er han det stik modsatte af, hvad min far var og vi kan desværre bare ikke sammen. Uanset hvor meget jeg gerne ville.


Jeg syntes, det er rigtigt fint, at du også selv reflektere over dine egne tanker og følelser omkring, at din mor har fået en ny kæreste og det er helt naturligt at have modstridende følelser omkring det.


Jeg har selv italesat det overfor min mor, at jeg syntes, det er svært med min mors nye kæreste. Jeg tror også at selvom hendes lykke er utrolig vigtig er det også vigtigt at sætte grænser.


Ja, livet skal gå videre, men din far vil jo ALTID mangle uanset om livet kørrer videre. Det er helt okay både at være vred, skuffet og ked af det.


Husk, at vi sidder her inde på Sorglinjen imellem kl. 17-21. Du er meget velkommen til at ringe her ind, hvis det er noget du kunne have lyst til. Vi sidder mange frivilige, der gerne vil snakke med dig.


Håber du kunne bruge mit svar til noget – Rosa.