Passer ikke ind

Kvinde på 31 år fra hovedstaden, der har mistet en forælder


Hej Brevkasse,


Jeg oplever at være alene med sorgen over at have mistet.

Mine søskende og mor tackler det meget anerledes end jeg. Jeg har prøvet at finde en gruppe for at nogle med måske den sammen ensomhedsfølelse, som jeg er blevet ramt af, efter at have mistet min far sidste år. Men aldersmæssigt kan jeg ikke finde et sted at passe ind.


Svar

Kære dig!


Jeg virkelig ked af at høre at du har mistet din far i en så ung alder. Jeg mistede selv min far meget pludseligt for syv år siden, og kan genkende din følelse af ensomhed rigtig meget. Jeg følte mig selv alene med mine følelser og mit savn til min far blandt mine søskende. Så jeg kan virkelig godt sætte mig ind i dit ønske om at finde en gruppe med andre, der står i samme eller lignende situation som dig.


Jeg har selv været bruger af en gruppe herinde, og har virkelig været glad for det. Jeg følte at det gav mig et frirum til min sorg, som jeg ikke kunne finde blandt min omgangskreds, men også mulighed for at finde ”inspiration” i andres måder at takle de svære forandringer der var efter jeg havde mistet.


Nu ved jeg ikke hvad du har mistet til og hvor i landet du bor, men vi kender til forskellige grupper for efterladte i din aldersgruppe. Hvis du ikke allerede har forsøgt dig på hjemmesiden ”sorgvejviser.dk”, så kunne det være en mulighed at starte der. Der er der en samlet oversigt over mange af de forskellige sorg- og samtalegrupper der findes rundt omkring i Danmark.


Hvis I mistede din far til kræft, ved jeg kræftens bekæmpelse også har flere forskellige tilbud. En af de andre frivillige herinde har været særligt glad for en netværksgruppe for pårørende og efterladte til kræft, i aldersgruppe 28-40 år. Gruppen findes på Facebook og hedder ”Kræftens bekæmpelses netværk for yngre pårørende og efterladte (28-40 år)”. Den er drevet af frivillige i København (beliggende ved Rigshospitalet). Hos dem er det muligt at tilmelde sig samtalemøder, der bliver afholdt hver anden uge, hvor de tilmeldte har mulighed for at bringe egne emner på banen.


Hvis du ikke har mistet din far til kræft og ikke kan finde nogle tilbud i sorgvejviseren der passer til din situation, skal du være mere end velkommen til enten at ringe eller chatte med os herinde på Sorglinjen på tlf. 70209903 (alle dage fra 17-21).


Jeg håber virkelig du finder et tilbud der passer til din situation!


De bedste hilsner


Thora