Skrive sammen med andre, der har mistet?

Kvinde på 76 fra midtjylland, der har mistet sin mand


Hej Brevkasse,


Jeg kunne godt tænke mig at skrive med andre, der har mistet.


Min elskede gennem 56 år døde i oktober 2018..Helt pludselig – i en alder af 74 år..


Jeg kom hjem fra gåturen med hundene – og da havde min mand forladt sit jordiske legeme. Han var stiv og kold.


Han led af knogleskørhed, nervebetændelse i benene og kunne næsten ikke gå. Han havde drukket heftigt i de senere år og kunne kun bevæge sig rundt ved hjælp af rollator og elscooter.


Ifølge lægen, der tilså ham, havde ham brækket et ribben, der tilsyneladende havde perforeret lungen. Han var faldet et par dage før – men ville ikke have læge.


 


 


Svar

Kære du,


Jeg hedder Inge og sidder som frivillig på Sorglinien, og har læst din besked, om at du har mistet din mand meget pludseligt for kun et halvt år siden. Jeg er virkelig ked af at høre om din situation, men det er så godt, at du har taget kontakt herind og delt dine svære tanker.


Jeg har selv mistet min mand for knap 3 år siden, vi havde også været gift i 55 år. Så jeg forstår hvordan du må føle hvordan det er, pludselig, at blive alene. Vores ægtemænd efterlader et meget stort tomrum, som virkelig er svært at finde mening i.


Du mistede din mand meget pludseligt, det er jo virkelig en chokerende oplevelse. Min mand døde efter et kortvarigt sygdomsforløb, og det er lidt anderledes, end det du har været ude for.

Efter dødsfaldet og alt det praktiske der skulle ordnes, kunne jeg godt mærke, at nu tog mit liv en drejning. Alt hvad jeg fremover skulle foretage mig, alle beslutninger der skulle tages, var mine alene. Jeg kan forestille mig, at det er sådan du har det lige nu, og jeg føler med dig, du må have det rigtig svært. Har du ud over dine to hunde,evt. børn, eller andre familiemedlemmer du kan tale med.?

Kan du sove om natten? Jeg kan da huske at jeg havde søvnproblemer, d.v.s. det kan jeg stadigvæk have, ellers må du snakke med din læge.

Hvordan er din boligsituation, har du mulighed for at blive boende hvor du nu bor?


Der er bare så mange spørgsmål, der trænger sig på når man bliver efterladt.


Så derfor hvis det giver mening for dig er du altid velkommen til at skrive igen, men du kan også bruge Sorglinien, her sidder frivillige ved telefonen, som du kan tale med. Telefonnummeret er 70 209 903.


Med venlig hilsen

Inge