Svigermor

Kvinde på 53 år fra Nordjylland, hvis svigermor er død

Jeg føler mig rigtig trådt på og udnyttet.


Jeg var gift i 20 år og blev skilt for nogle år siden. Min svigermor havde, mens vi var gift lavet et testamente, hvor jeg også skulle arve; – dog mindre i tilfælde af skilsmisse.


Min svigermor døde i år. Hun havde i årevis ingen kontakt til mig og hendes børnebørn. Men da hun blev dødssyg ville hun gerne se hendes børnebørn. De tog også hen til hende. Drengene fortalte, at hun græd, når hun snakkede om mig,og udtrykkede taknemlighed over, alt hvad jeg havde gjort for hende.


Jeg blev blød om hjertet,og gav fremover drengene blomster og små digte eller breve med til hende. Nu har jeg så fundet ud af, at hun har slettet mig i hendes testamente.


Det havde jeg regnet  med, men det der gjorde mig ked af det, var tidspunktet. Det var nemlig ikke i perioden efter vi blev skilt, men 2 år før. Det vil sige, at de 2 mennesker som var min familie, havde smedet planer bag min ryg, imens alt åbenbart var normalt. Jeg føler pludselig, at jeg ikke kan stole på nogen.


Svar

Kære du som har mistet din svigermor


Jeg kan forstå, at du er rigtig vred over, at din svigermor, som er død fornylig, har slettet dig fra sit testamente. Hvis du ikke har så meget familie, kan jeg godt forstå, hvis du har brug for at komme af med noget vrede eller bare at tale med nogen om din situation;


Jeg er på din alder og sidder som frivillig på Sorglinjen, fordi jeg har mistet mine 3 søskende til forskellige sygdomme, og derfor har gennemgået flere sorgprocesser.


Måske er det din sorg over at have mistet en person, som du engang har haft et nært forhold til, som er gået hen og blevet til vrede? – eller ligger der noget andet til grund for dine følelser? Når man er i sorg, er der rigtig mange følelser, der kan dukke op. Det er slet ikke ualmindeligt at være vred og frustreret.


Jeg håber, at du kan komme videre med din sorgproces og ønsker dig alt godt fremover. Husk, at du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os på Sorglinjen. Vi har åbent hver dag mellem 17-21. Du kan læse mere om os på www.sorglinjen.dk


Med venlig hilsen


Nina