Har mistet min mand

Hej.


Jeg har mistet min mand den 8 marts ,han havde mund og svælg kræft .

Det er 4 måneder siden nu,men det føles,som om det var igår .

Min søn på 13 år er ked af det ,det var min bedste ven siger han.

Jeg ville ønske ,jeg kunne sige eller gøre noget for, at lette på hans sorg ,jeg er jo selv i sorg ,og ked af det .

Jeg savner det vi havde sammen,da min mand blev syg kom vi så tæt på hinanden,som aldrig før også ved ,at jeg boede på hospice med min mand ,den sidste måned .


Hilsen Charlotte


Svar

Kære Charlotte,


Det gør mig virkelig ondt, at du har mistet din mand, og at din søn har mistet sin far og bedste ven. Det er et livsomvæltende tab for jer og forståeligt nok, er I begge i sorg og meget kede af det. Du, som mor, og den, der skal være den voksne, men også den, der har lidt et kæmpe tab og nu skal finde en hverdag med nye rutiner og måder at gøre alting på. Ikke kun for dig, men også for din søn og jeres lille familie. Det må føles meget overvældende og ensomt at skulle stå med ansvaret for både alt det praktiske og samtidig skulle rumme din søns store sorg. Det kan jeg forestille mig er en hård tid for dig.


Det er et stort og sejt skridt, at du rækker ud og skriver til os. Vi frivillige har alle selv mistet og kender følelsen af at miste fodfæstet og skulle finde en ny måde at leve sit liv på uden dem, vi har mistet. Hverdagen kan synes som den samme, men alt er forandret, og for mit eget vedkommende følte jeg pludselig, at mit liv foregik parallelt med resten af verden. Jeg kunne jo se, at livet omkring mig fortsatte ufortrødent, men mit ståsted var ændret for altid. Det har taget lang tid at komme overens med tabet og forstå, at jeg ikke kommer igennem det, men tager det med mig videre i livet. Sorgen vil jeg altid bære med mig, og dem jeg har mistet vil altid have en plads i mit liv, nogle gange meget, andre gange mindre, men de vil altid være der.


Jeg har haft stor glæde af at tale med andre, der selv har mistet. Det var min oplevelse, at det var svært for andre helt at forstå, hvordan jeg havde det, så det var en meget stor lettelse at tale med ligesindede. Måske kan det også fungere for dig og din søn? På sorgcenterets hjemmeside kan du finde hjælp til forskellige muligheder for dig og din søn. I Det Nationale Sorgcenter – Børn, unge og sorg er der tilbud til børn og unge, der har mistet. Hvis du har overskud til at kigge på det, så kan du læse mere HER. Du kan også ringe til vores reception, som så vil hjælpe dig videre på tlf: 70 266 766.


På Sorglinjen sidder vi ved telefonerne, chat og sms hver dag mellem kl. 17.00-21.00, og du er altid velkommen – som jeg har skrevet ovenfor, har alle os frivillige selv mistet, og vi vil altid gerne lytte og tale om alt det, der lige rør sig hos dig. Vores nummer er: 70 209 903.


De bedste hilsner til dig og din søn,


Lone


Frivillig på Sorglinjen