Min mand, far og mor er død

Hej

Jeg har mistede min mand i år 2001 (han blev 33 år og er far til mine børn).

Brød med min kæreste for 3 år siden.

Mistede min far for 2 år siden.

Mistede min mor i maj i år.

Er selv gået igennem et brystkræftforløb sidste år.

Føler mig overvældet af sorg.


Hvor kan jeg få hjælp ?


Svar

Hej,


Først vil jeg gerne have lov til at sige, at jeg er utrolig ked af at høre hvor meget tab, du har tæt på livet og hvad du går igennem med både sorgen og dit eget sygdomsforløb. Det er enormt stærkt af dig, at du ser indad og kan mærke, at du har brug for hjælp. Det kan vi alle have og især når det kommer til sorg. Det er helt naturligt og helt okay, at du føler dig overvældet af sorg og det er bestemt ikke meningen, man skal gå med de følelser alene.

Selv havde jeg enorm stor glæde af at gå i gruppe, da jeg var i min egen sorg. Her lærte jeg at bearbejde tabet af min mor ved at lære at tale om det og møde andre, som stod i samme situation som mig. Det gjorde, jeg følte mig mindre alene og at jeg tilegnede mig sunde måder at holdtere sorgen på.

Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig med at finde frem til et tilbud, som du føler, at du vil få bedst gavn af.


Her hos Det Nationale Sorgcenter har vi det, der hedder Sorglinjen, hvor vi sidder som frivillige hver dag kl. 17-21, fordi vi selv har mistet og har været igennem de samme, eller lignende oplevelser som dig.

Det betyder, at du på Sorglinjen er meget velkommen til at ringe ind og tale med os på tlf. 70 20 99 03, eller at skrive gennem chatten, som du finder her.

Der er frivillige i alle aldersgrupper på Sorglinjen på både telefon og chat – og fælles for os alle er, at vi selv har mistet en eller flere nærtstående og gerne vil lytte og dele vores erfaringer med dig.


Rundt omkring i landet findes der mange forskellige tilbud om hjælp til os, som er i sorg. Da jeg ikke ved hvor i landet, du bor, kan jeg ikke fortælle mere specifikt om hvilke organisationer eller grupper, der findes tæt på dig. Men her hos Det Nationale Sorgcenter har vi det, der hedder Sorgvejviser. Det er en side, hvor du kan indtaste hvilken del af landet, du bor i og hvilken type tilbud, som du søger. Du finder Sorgvejviseren her.


Jeg håber virkelig, at du kan bruge overstående til noget og at du finder lige præcis dét tilbud, der passer bedst til dig. Og så giver jeg dig alt held og lykke med på din vej.


 


De bedste hilsner,

Nadja