Mistet min mand

Hej .


Det er svært, jeg ved godt inderst inde ,at jeg gjorde hvad jeg kunne .

Jeg flyttede på hospice sammen med min mand ,jeg stod for plejen,og det var virkeligt dejligt,det var den måde jeg kunne gøre noget for ham,og ved,og være der .

Min svigermor, og jeg snakkede om idag ,at hun mente jeg havde brug for,og se de fine beskeder min mand skrev til hende ,om at det ikke var gået uden mig ,og jeg var min vægt værd i guld .

Den aften min mand døde sad jeg i sofaen på hospice,og så fjernsyn ,og spiste aftensmad, det er skørt ,men jeg føler så stærkt,at han bad mig om,at kigge op ,da han døde .


Svar

Hej du,


Tak fordi du rækker ud til Sorglinjen. Jeg er frivillig her på sorgcentret og har mistet min far.


Det lyder som en meget svær, men givende proces, som du har oplevet med din mands død. Jeg har ikke selv oplevet den situation, men det virker som, at du er en stærk person, når du har kunne tage dig af din mand i den sidste tid, og at du har gjort det allerbedste for din mand.


Som din svigermor også fortæller dig. Jeg håber, at det vil være en form for lindring i din sorg.


Dengang jeg mistede min far, synes jeg, at det var meget svært. Jeg var ikke så gammel, men min mor hjalp mig meget med at tænke og huske på alle de gode minder og stunder, som vi havde sammen. Særligt på de dage, hvor jeg var trist, og jeg syntes, at alt var svært.


Jeg lærte også, at det var ok og rart at være ked af det, ligesom at være i følelsen og ikke være bange for at være trist. Jeg ved ikke, om det kan hjælpe, men med tiden blev det hele lettere for mig og den dag i dag, kan jeg mindes min far i kærlighed og ro.


Jeg forstiller mig, at når man som du har været pårørende i noget tid, så vil den tid og den glæde, som din mand har udtrykt igennem din svigermor, netop bekræfte dig i, at du har gjort alt, hvad du kunne for ham. Sådan lyder det for mig. Jeg synes i hvert fald, at du skal være stolt over dig selv og ikke føle, at du måske kunne have gjort mere.


Jeg håber at du kan bruge mit svar til noget. Hvis du har lyst, så er du altid velkommen til at ringe til Sorglinjen på tlf 70209903, hvor der sidder en frivillig, der selv har mistet en eller skrive på vores chat, som du finder her


Det har altid hjulpet mig at snakke med nogle, som kunne forstå min sorg. Jeg ønsker dig alt godt.


Mange hilsner


Stine, frivillig i Det Nationale Sorgcenter