Samtalegrupper for voksne +65 år som har mistet en ægtefælle eller partner

En samtalegruppe er ikke terapi, men en god mulighed for at mødes og snakke med andre efterladte om de svære følelser og tanker.

Årligt mister omkring 16.000 ældre i Danmark en ægtefælle. Samfundsnormen er, at tab og sorg hører alderdommen til og er et naturligt livsvilkår, som ældre må leve med. Derfor overses og nedtones sorg ofte blandt ældre af familie, venner, netværk og fagfolk. Ældre mødes med formuleringer om ’de mange gode år, I trods alt havde’ eller ’det var jo den vej, det gik’ frem for støtte, forståelse og interesse. Ældre oplever i højere grad, at være alene med svære tanker og følelser omkring tabet.

For at få hjælp eller råd og vejledning, bedes du starte med at udfylde nedenstående formular. Herefter vil én af vores behandlere ringe til dig.

Du modtager en kvitteringsmail, når du har indsendt formularen. Hvis du er i tvivl, om vi har modtaget den, er du velkommen til at kontakte vores reception på telefon:

70 266 766.

Har du mistet din ægtefælle eller partner? Det Nationale Sorgcenter i København tilbyder gratis samtalegrupper til efterladte +65 år. Samtalegrupperne ledes af frivillige voksne med egne tabserfaringer. Et forløb i en samtalegruppe strækker sig over 12 gange, fordelt én gang om ugen á to timers varighed. Gruppemøderne struktureres efter forskellige temaer, og der lægges vægt på erfaringsudveksling, genkendelse og rollemodeller.

For at henvende dig via formularen, skal du oplyse en e-mailadresse. Har du ikke en sådan, kan du lægge en besked på vores telefonsvarer (40 566 766), hvorefter du vil blive ringet op.

Vi bestræber os på at kontakte dig senest en uge efter, at du har henvendt dig. Kan du ikke møde frem og deltage i samtalegruppen i vores afdelinger i København, kan du orientere dig om anden hjælp via Sorgvejviseren. Du er også altid velkommen til at ringe til Sorglinjen (70 209 903 – hver dag fra kl. 17).

Hvis du mener, at du har brug for psykologisk behandling, kan du læse om komplicerede sorgreaktioner og vores sorgterapi her.

Udfyld formular:

Du kan deltage hvis:

  • du er over 65 år
  • du har mistet din partner
  • der er gået mindst 6 mdr. siden tabet
  • du kan deltage i samtalegrupper i vores afdeling i København
  • du forstår og taler dansk

Du kan ikke deltage, hvis du har misbrug, livstruende sygdom, alvorlig psykisk sygdom eller kognitiv funktionsnedsættelse, som står i vejen for behandlingen.

Sorglinjen

Sorglinjen holder åbent alle ugens dage kl. 17-21

På Sorglinjen kan du tale eller skrive med vores frivillige. Der er både unge og ældre på Sorglinjen og fælles for dem er, at de selv har mistet en nærtstående og gerne vil lytte og dele deres erfaringer med dig.

Vi sidder klar til at tale med dig hver dag kl. 17-21 – også i weekenden.

RING 70 209 903
CHAT
SMS 2727 2525
BREVKASSEN