Besøg vores online tilbud:

SMS

Brevkasse

Chat

Sorglinjen

Ring 70 209 903

Er du alene med det svære?

Sorglinjen er en anonym telefonrådgivning for pårørende og efterladte mellem 13-99 år, hvis barn, partner/ægtefælle, forælder eller søskende er alvorligt syg eller død. Her kan du mandag til søndag fra kl. 17-21 tale med frivillige mellem 20-80 år, der alle selv har haft sygdom og død inde på livet.  

Venner, ægtefæller, kærester eller forældre er også meget velkomne til at ringe og få rådgivning om, hvordan de bedst muligt kan støtte.

De frivillige ved, hvad du taler om

De frivillige kender til rigtig mange af de tanker, bekymringer og spørgsmål, man ofte går med, når ens nærtstående er alvorligt syg eller død. De har selv været igennem det, men er kommet godt videre. Deres dyrekøbte erfaringer gør, at de ved, hvad du taler om, og de kan måske svare dig på nogle af dine spørgsmål og hjælpe dig videre.

Mange oplever, at venner, familie og kærester har svært ved at forstå. Rigtig mange oplever desværre også, at omgivelserne helt glemmer at spørge ind til, hvordan det går – eller ikke ved, hvordan de skal gøre det.

Det kan også være svært at bruge sin familie. De er selv er kede af det, og måske er det ikke alle dine inderste tanker, du vil dele med dem. Derfor oplever mange det som en kæmpe lettelse at tale med en anden ligestillet, der har været det samme igennem selv.

Svært at ringe?

Vi ved, det kan være svært at ringe op, når man er ked af det! Men måske hjælper det at tænke på, at de frivillige selv har været i din situation. De ved, hvordan det er og skal nok sørge for at sige noget, hvis du ikke ved, hvor du skal begynde eller er meget ked af det.

Hvis det er svært at ringe, kan du måske begynde med at skrive til de frivillige gennem Sorglinjens brevkasse, SMS eller chat.

Vil du være frivillig på Sorglinjen? Læs mere her!
Se billeder af Sorglinjens frivillige her