Podcast: Julen kan være rigtig hård, hvis man har mistet

Julen kan være rigtig hård, hvis man har mistet nogle af dem, som man plejede at holde julen med eller tænke på i juledagene, fortæller Preben Engelbrekt, direktør i Det Nationale Sorgcenter, i dette særafsnit af Landsforeningen Liv&Død’s podcastserie, ‘Jeg plejede at tro på for evigt‘.

Det handler også om at snakke om de gode minder
Det handler meget om også at have den døde med sig i julen. Og måske endnu mere i julen… Det kan netop være at tage ud på kirkegården. Det kan være at tage til julegudstjeneste, hvor præsten jo også typisk taler om dem, man har mistet. Men jeg synes det allervigtigste altså også er, at få talt om den man har mistet. Og om muligt meget gerne juleaften eller i løbet af dagen, fortæller Preben Engelbrekt, og fortsætter:

Det kan jo lyde frygteligt sørgeligt, men det behøver det jo nødvendigvis ikke at være. Jeg tror, at man kommer i kontakt med noget savn og noget længsel, og kan blive bevæget. Men typisk vil det jo også meget handle om, at snakke omkring gode minder, siger Preben Engelbrekt.

Hør hele jule-særafsnittet med Preben Engelbrekt i podcastserien ‘Jeg plejede at tro på for evigt‘.

Preben Engelbrekt
Preben Engelbrekt, direktør

– Jeg tror, at man kommer i kontakt med noget savn og noget længsel, og kan blive bevæget. Men typisk vil det jo også meget handle om, at snakke omkring gode minder.

– Preben Engelbrekt, direktør

Om podcasten
Landsforeningen Liv&Død’ podcastserie ‘Jeg plejede at tro på for evigt’ baserer sig på fortællinger om det at miste og savne, om sorg og minderitualer. Det er en række af rørende, svære men også smukke historier fortalt af mennesker, der har mistet en tæt på. Sorgen og døden bliver ikke et punktum, men et afsæt for at nedbryde tabuet omkring død, tab og det at mindes.

Besøg Landsforeningen Liv&Død’s podcastserie ‘Jeg plejede at tro på for evigt‘.

Sorglinjen holder åbent i julen

Sorglinjen sidder vores frivillige klar til at tale med dig i hele december – også mellem jul og nytår:
23. december – 31. december kl. 12-15

RING 70 209 903
CHAT
SMS 2727 2525
BREVKASSEN