Sorg hos børn og unge – kroppens rolle i sorgprocessen

Webinar om sorg hos børn og unge – kroppens rolle i en sorgproces

På webinaret vil ph.d. og senior forsker ved Det Nationale Sorgcenter Allan Køster introducere dig til kropshukommelsens komplekse rolle i børn og unges sorgprocesser. Vi skal specifik se nærmere på hvordan sanseligheden spiller en afgørende rolle for den fortsatte relation til afdøde forælder.

For at belyse dette skal vi se nærmere på temaer som kropshukommelsen og den følte fornemmelse af andre mennesker. Den eksistentielle frygt for at glemme en afdøde. Børns følelse af ansvar for at holde den afdøde i live, samt de strategier børn og unge implicit benytter for at bevare en følelse af at deres afdøde forældre er del af deres liv og identitet. Oplægget vil tage udgangspunkt i cases.

Sådan fungerer det

Når du køber adgang til webinaret, vil du modtage en optaget version på mail. Vær opmærksom på, at der kan gå op til tre hverdage, fra du gennemfører dit køb, til du modtager webinaret på mail.

Du har adgang til webinaret i 6 måneder fra den dag, du modtager webinaret på mail.

Målgruppe

Webinaret henvender sig til alle professionelle, der møder børn og unge som er pårørende til alvorligt syge og døende forældre eller søskende, eller som efterladte, der har mistet deres far, mor, søster eller bror.

Seks sammenhængende webinarer

Webinaret er det andet ud af seks webinarer fra Det Nationale Sorgcenter. Du kan se webinarerne enkeltvis eller kombinere flere.

Emnerne spænder bredt fra børn som pårørende og hvilke barrierer de professionelle har, børn og sorg og kroppens hukommelse, brevskrivning som metode, familiebaseret terapi ved en international sorgforsker og endelig et fokus på peer-to-peer metoden i forhold til vores frivillige.

Oplægsholder

Allan Køster
Allan Køster
ph.d & cand. mag. i filosofi, Det Nationale Sorgcenter
Kontakt os

Har du spørgsmål til det konkrete webinar eller til vores øvrige aktiviteter og tilbud, er du altid velkommen til at kontakte os på kompetenceudvikling@sorgcenter.dk.