For studerende

Til dig der skriver opgave

I Det Nationale Sorgcenter er vi specialister i sorg, komplicerede sorgreaktioner efter et dødsfald og at leve med en syg forælder eller søskende. Vi har fokus på sorg i alle aldersgrupper.  På pårørendeområdet, har vi fokus på børn, teenagere og unge op til 27 år.

Vi modtager mange henvendelser fra studerende. Derfor har vi samlet en oversigt over emner, vi ofte bliver spurgt om. Vi vil foreslå, at du starter med at følge oversigten, som du finder nederst på denne side

Er du bachelor studerende og skal skrive opgave om sorg?

Hvis du skal skrive opgave, der handler om sorg eller det at være pårørende til et familiemedlem med en livstruende sygdom, er du velkommen til at bruge informationen her på vores hjemmeside, samt vores pjecer, rapporter og andre publikationer.  Du finder en oversigt over specifikke emner vedrørende sorg samt publikationer nederst på denne side.

Er du kandidatstuderende og skal skrive speciale?

Hvis du skal skrive speciale, der handler om sorg, er du ligeledes velkommen til at bruge information fra vores hjemmeside. 

Vi kan desværre ikke tilbyde studerende at indsamle empiri blandt aktive eller tidligere klienter. Det skyldes først og fremmest, at vi selv evaluerer på vores tilbud, og allerede beder dem om at udfylde mange skemaer. 

Vi har dygtige og engagerede frivillige, der alle har oplevet tab tæt på. Mange af dem vil gerne bidrage med empiri til kandidatstuderende. Hvis du har en ide til dit speciale, som du gerne vil undersøge ved at interviewe eller indsamle spørgeskemadata fra unge eller voksne, der har mistet, kan du sende en e-mail til studerende@sorgcenter.dk. Mailen skal indeholde specifikke oplysninger om, hvad du vil undersøge i din opgave og hvilken målgruppe  (for eksempel hvordan man har oplevet netværkets støtte, når man i en alder af 16-19 år mister en søskende pludseligt).

Er du PhD studerende?

Er du i gang med eller overvejer et Ph.d. studie og har brug for empiri, rådgivning, sparring eller andet fra Det Nationale Sorgcenter, så send en e-mail til Lene Larsen på lla@sorgcenter.dk.

Er du journaliststuderende?

Er du journaliststuderende og søger information om sorg eller det at være ung og pårørende til en alvorligt syg forælder eller søskende, kan du starte med at læse i oversigten over specifikke emner vedrørende sorg nederst på denne side. Finder du ikke et svar her, kan du sende en e-mail til kom@sorgcenter.dk. Bemærk at der kan gå op til en uge før vi svarer din henvendelse. Kontakt os i god tid inden du skal starte din opgave.

Kontakt os i god tid

Da det kan tage noget tid at finde frivillige, som opfylder kriterierne for din opgave og har lyst til bidrage, opfordrer vi dig til at kontakte os i god tid, inden du skal i gang med opgaven.

Vi kan i visse tilfælde tilbyde kandidatstuderende et samarbejde omkring empiri, som allerede er indsamlet.  Hvis du er interesseret i at bruge vores allerede indsamlede data, kan du sende en mail til studerende@sorgcenter.dk med en beskrivelse af, hvad det er, du gerne vil undersøge og i hvilken målgruppe.  Henvendelser drøftes månedligt, så du kan derfor forvente at skulle vente op til en måned, før vi kan svare. Kontakt os derfor i god tid, inden du skal i gang med opgaven.


Interview af rådgivere

Det er også nogle gange muligt at interviewe vores rådgivere, hvis det skulle være relevant for din opgave.  Hvis du gerne vil samle empiri i form af interviews med nogle af vores rådgivere, kan du sende en e-mail til studerende@sorgcenter.dk med specifikke oplysninger om, hvad du vil undersøge i din opgave og din udvalgte metode. Kontakt os i god tid, inden du skal i gang med opgaven. Du skal også være opmærksom på, at da vores rådgivere typiske har meget travlt, er det ikke altid muligt at imødekomme ønsker fra studerende. 


Oversigt over specifikke emner vedrørende sorg